Zonnepanelen

U kunt er uiteraard ook zelf voor kiezen om stroom te gaan opwekken. Het is niet goedkoop om het te doen, maar de mogelijkheid is er wel. We hebben het hier natuurlijk over zonnepanelen. Door middel van het plaatsen van zonnepanelen op uw dak kunt u dus zelf zonlicht omzetten in energie. Dat is nog eens duurzame energie!

Wat gebeurt er met de opgewekte stroom?

We gaan hier niet in op de natuurkundige werking van de zonnepanelen, maar we gaan het enkel hebben over wat er gebeurt met de stroom die u heeft opgewekt. Middels een omvormer wordt het zonlicht in eerste instantie omgezet in elektriciteit. De omvormer staat op zijn beurt weer aangesloten op een stopcontact en dit betekent dat de omgevormde energie direct beschikbaar is in uw woning, aangezien deze direct aan het elektriciteitsnetwerk van uw woning wordt toegevoegd.

Wat nu als u teveel energie opwekt?

Stel dat u ontzettend veel energie opwekt dankzij uw zonnepanelen en de apparaten die u gebruikt hebben niet zoveel nodig, wat gebeurt er dan met het overschot aan energie? Nou, dat is vrij simpel. Het overschot aan energie wordt simpelweg teruggevoerd naar het openbare elektriciteitsnetwerk, waardoor dit niet verloren gaat. Op deze manier kunt u dus verschrikkelijk veel besparen op uw energiekosten. Uiteraard zult u hier wel eerst een flinke investering voor moeten maken. Over het feit of die zich uiteindelijk terugbetaalt hoeft u zich eigenlijk geen zorgen te maken. De zon blijft altijd schijnen.

Previous post:

Next post: