Windenergie

Windenergie is een veel voorkomende manier om groene stroom te produceren. Wind is natuurlijk een ideale manier om stroom op te wekken, want alhoewel we weinig zekerheden in het leven hebben, 1 ding weten we wel en dat is dat er altijd wind zal zijn. Dat maakt het ook zo’n effectieve manier om energie op te wekken.

Het belang van windenergie

Het belang van windenergie is groot. Het is namelijk gewoon ontzettend belangrijk om de zekerheid te creëren dat er over 50 jaar nog steeds energie is. Als we alleen maar doorgaan met het produceren van grijze stroom zullen we uiteindelijk onszelf daarmee hebben als op een gegeven moment de bronnen om grijze stroom op te wekken schaars zullen worden.

Toekomst van windenergie

Het is de bedoeling en ook direct de doelstelling om over een aantal jaar (lees: 2020) 14% van de Nederlandse energie te laten bestaan uit duurzame energie. Dit is een nobel streven, maar zeker niet ondenkbaar. In het tempo waarin duurzame energie op dit moment aan het toenemen is gaat dat ongetwijfeld wel lukken. De overheid helpt daarbij uiteraard een handje door bedrijven de subsidiëren.

Previous post:

Next post: