Vrije energiemarkt

We hebben in Nederland een vrije energiemarkt. Dit betekent simpelweg dat we een vrije keuze hebben in energieleveranciers en dus niet verplicht worden met een bepaalde energieleverancier een overeenkomst aan te gaan. U als consument plukt hier natuurlijk de vruchten van, want door de energiemarkt vrij te laten kan er lustig op los worden geconcurreerd wat uiteindelijk resulteert en scherpe energietarieven.

Concurrentie op energiemarkt

Door de enorme concurrentie die er heerst op de energiemarkt zijn energieleveranciers verplicht om hun tarieven aan te scherpen om nog aantrekkelijk te blijven voor consumenten. Ongetwijfeld zullen er ook wel bepaalde prijsafspraken worden gemaakt, maar dat neemt niet weg dat energieleveranciers elkaar toch een beetje moeten volgen in de prijzen en dus niet al te hoge energietarieven kunnen rekenen.

Uiteraard werken alle energieleveranciers met een winstmarge, dus het energietarief zal altijd boven een bepaald peil blijven.

Wees verstandig en vergelijk energietarieven op momenten dat u in de positie bent om een overstap te maken. Als we met z’n allen blijven vergelijken houden we de markt ook scherp en zullen we met z’n allen ook altijd kunnen profiteren van de laagst mogelijke energietarieven.

Previous post:

Next post: