Pas op met lokkertjes

Zoals al eerder gezegd is er hevige concurrentie op het gebied van energieleveranciers. Om toch de consument voor zich te kunnen winnen zult u dan ook vaak mooie acties tegenkomen waarbij u een leuk cadeau bij een energie abonnement krijgt. In sommige gevallen zijn dit de mooiste cadeaus en dit kan uw oordeel over de energieleverancier misschien beoordelen. Cadeaus worden vaak ook pas gegeven bij meerjarige contracten.

Laat u zich absoluut niet leiden door mooie cadeaus, maar kijk verder dan dat. Natuurlijk zijn cadeau leuk, maar niet als u vervolgens hoge energietarieven betaalt. Dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn, maar het kan wel. Probeer daarom altijd de energieleverancier los te zien van eventuele cadeaus.

Blijf daarom altijd energietarieven vergelijken en zie wat u aan het einde van het jaar over kunt houden. Het geld dat u overhoudt als u de overstap maakt naar een goedkopere energieleverancier kunt u altijd gebruiken om iets leuks voor te kopen. U heeft de cadeaus die sommige energieleveranciers bij dure contracten geven dus helemaal niet nodig.

Misschien ben u niet iemand die hierin trapt, maar we weten uit ervaring dat veel mensen wel gevoelig zijn voor een gratis gift bij een contract. Pas hier dus voor op. Het is overigens niet zo dat wanneer u iets krijgt als u een contract afsluit dit per definitie betekent dat er ook hoge energietarieven in het spel zijn, maar hou altijd de focus op de energietarieven.

Previous post:

Next post: