Overstappen van energieleverancier

Het probleem met veel mensen is dat ze erg voor hun gemak zijn. Dit geldt ook voor het overstappen naar een andere energieleverancier. Doordat mensen gewoon tevreden zijn met hun huidige energieleverancier kijken ze niet verder en gaan ze geen energietarieven vergelijken om te zien of het bij een andere leverancier eventueel goedkoper kan.

Wij denken dat het vooral te maken heeft met gemakzucht dus, want waarom zou u bij uw huidige leverancier blijven terwijl een andere leverancier dezelfde dienst wellicht een stuk goedkoper levert. Wat ook zeker niet onbelangrijk is, is dat overstappen van energieleverancier in 9 van de 10 gevallen gratis is, omdat de leverancier waar u naartoe gaat graag uw contract afkoopt bij uw huidige leverancier.

Er wordt ook zeker aan u gedacht en energieleveranciers kunnen de contracten prima in elkaar laten overlopen. Dit betekent ook dat u niet dagen zonder energie hoeft te zitten, maar dat u van de overstap niks merkt. Behalve dan in de portemonnee.

Ons advies luidt dan ook om gewoon te gaan vergelijken. Er zijn zoveel leveranciers op het gebied van energie dat het bijna niet anders kan dat u ergens anders goedkopere energietarieven vindt. Misschien dat u het voor een tientje niet de moeite vindt om de overstap naar een andere energieleverancier te maken, maar op jaarbasis kan het toch aardig aantikken wat u kunt besparen.

Previous post:

Next post: