Hoogte energietarieven

Energietarieven zijn tegenwoordig behoorlijk hoog. Zelfs de goedkoopste energieleverancier ontkomt niet aan de prijsstijgingen die verplicht worden doorgevoerd zoals de verhoging van de energiebelasting. Aan dit soort verhogingen van het energietarief kunnen energieleveranciers dus niks doen, maar sommigen doen er wel degelijk alles aan om de prijs buiten die vervelende verplichte verhogingen zo laag mogelijk te houden.

Daarom is energietarieven vergelijken altijd goed, want als een energieleverancier te hoge tarieven rekent zullen alle klanten overstappen naar de concurrent, waardoor ze ook worden verplicht de energietarieven aan te scherpen om toch maar hun klanten tevreden te houden. Als klanten niet gaan vergelijken terwijl een energieleverancier haar tarieven alleen maar verhoogd zullen ze ook niet de nood voelen een zo gunstig mogelijk tarief te hanteren. Die nood zullen ze wel voelen als mensen beslissen over te stappen naar een goedkopere concurrent.

Er zijn diverse manieren om uw energie af te nemen bij een maatschappij, maar steeds vaker wordt er toch gekozen om het energietarief vast te zetten voor geruime tijd. Op die manier heeft u geen last van prijsstijgingen of prijsdalingen. In de meeste gevallen zal dit echter om prijsstijgingen gaan, dus het is niet onverstandig om dit te doen.

Afhankelijk van waar u naar op zoek bent (vast tarief, variabel tarief) kan energietarieven vergelijken dus verschillende leveranciers opleveren die de goedkoopste dienst leveren.

Als u ervoor kiest om uw energietarieven voor langere tijd vast te zetten kunt dit niet doen, maar als u slechts een contract heeft voor een jaar raden wij zeker aan om opnieuw energietarieven te gaan vergelijken en te zien of uw energieleverancier goedkoop is in verhouding met anderen. Is dit niet het geval, dan is een overstap natuurlijk zeker het overwegen waard.

Next post: