Grijze stroom

Waar groene stroom zijn naam dus te danken heeft aan het feit dat deze op een milieuvriendelijke manier is opgewekt heeft grijze stroom logischerwijs juist te danken aan het feit dat deze niet op milieuvriendelijke wijze is opgewekt.

Hoe wordt grijze stroom opgewekt?

In het stukje over groene stroom heeft u kunnen lezen dat groene stroom wordt opgewekt door middel van onuitputtelijke bronnen als de wind. Bij grijze stroom is dit dus tegenovergesteld, want grijze stroom wordt opgewekt door bronnen die wel uitgeput kunnen raken en waar dus op een dag niks meer van zou kunnen zijn. Een van die bronnen waar grijze energie van wordt geproduceerd is bijvoorbeeld steenkool.

Door dus grijze stroom van onder andere steenkool te produceren ontstaan er gassen die bijzonder schadelijk zijn voor het milieu; de zogenaamde broeikasgassen. Er is nog een andere vorm van grijze stroom, namelijk kernenergie. Bij het maken van deze energie ontstaan er wederom schadelijke stoffen welke schadelijk voor het milieu zijn.

Zoals u wellicht al weet ontlopen groene en grijze stroom elkaar qua tarieven niet zoveel. Wat dat aangaat maakt het dus weinig uit waarvoor u kiest. Bent u echt bezig met het milieu en wilt u eraan bijdragen dat deze beter wordt, kies dan voor groene energie. U kunt eenvoudig energietarieven vergelijken van alle energieleveranciers voor zowel grijze als groene stroom. U ziet dan direct wat u kwijt bent en of u eventueel nog korting krijgt op uw energietarief.

Previous post:

Next post: