Energieverbruik

Hoeveel energie u elke maand verbruikt hangt van een aantal zaken af. Allereerst zit er natuurlijk een enorm verschil in verbruik als u met meerdere personen woont in plaats van dat u in uw eentje woont. Dit is natuurlijk logisch. Des te meer personen er in een huis wonen, des te meer energie er ook zal worden verbruikt.

Toch is het aantal personen slechts een deel van de zaken waarop energieverbruik kan worden gebaseerd. Is uw woning bijvoorbeeld voldoende geïsoleerd? Dat is heel belangrijk in verband met het vasthouden van warmte in uw woning. Ook speelt de ruimte die u in uw woning heeft een rol in het geheel. Des te meer ruimte u heeft, des te meer energie er zal worden gebruikt. Voor besparen op energie is dus onder meer een goede isolatie van uw woning van belang.

Ook kan het enorm veel schelen of u een rijtjeswoning heeft of dat u een vrijstaande woning heeft. Een vrijstaande woning zal over het algemeen meer energie verbruiken, omdat hier de buitentemperatuur een veel grote invloed zal hebben op de temperatuur in huis. Wat betreft de temperatuur in huis kan het ook gunstiger zijn om bijvoorbeeld in een flat of appartementencomplex op een hogere verdieping te wonen. Het zal dan minder snel afkoelen in huis.

Waarom we het voornamelijk over uw woning hebben is natuurlijk omdat de stookkosten een zeer groot aandeel vormen in het energieverbruik. Dus bent u een koukleum, dan kan energietarieven vergelijken voor u van nog grotere waarde zijn dan iemand die niet zo snel stookt.

Kijk ook eens of u uw energieverbruik misschien niet omlaag kunt krijgen door een zuinigere cv-installatie te nemen. Als u al weet dat u een zuinige installatie heeft kunt u daar niet meer besparen, maar als u hier geen weet van hebt kan het zeker geen kwaad om hier eens naar te laten kijken door een installateur. Deze kan u adviseren of het mogelijk is om eventueel op energie te besparen met een meer duurzame installatie.

Previous post:

Next post: