Energieleveranciers

U bent zelf vrij om te beslissen met welke energieleverancier u in zee gaat. Met het afsluiten van een contract met een energieleverancier bent u verzekerd van gas en stroom in uw woning. Overigens kunt u ook slechts voor 1 van deze diensten een overeenkomst aangaan met een energieleverancier. Het kan dus goed zijn dat u voor stroom bij energieleverancier 1 zit en voor gas bij energieleverancier 2. Dit kan verder geen kwaad en heeft geen gevolgen voor beide diensten.

Energieleveranciers vergelijken

Het vergelijken van energieleveranciers is het belangrijkste dat u moet doen. U zult zien als u gebruik maakt van onze vergelijkingstool dat er qua energietarieven geen peil op te trekken valt en dat u veel geld kunt verspillen door in zee te gaan met de verkeerde energieleverancier. Om dit te voorkomen is het dus belangrijk om te vergelijken.

Energietarieven en netwerkkosten

Wat veel mensen vergeten mee te tellen is dat er aan een energieleverancier niet alleen moet worden betaald voor de verbruikte elektriciteit, maar ook voor netwerkkosten. Maar wat zijn netwerkkosten precies? Onder netwerkkosten vallen alle kosten die worden gemoeid om de energie uiteindelijk bij u in de woning te krijgen. Het gaat hierbij om 3 zaken: aansluiten, transport en meten. Hier betaalt u dus ook geld voor, bovenop de energiekosten.

Previous post:

Next post: