Energielabel

Het is u vast al opgevallen, maar op steeds meer huishoudelijke apparaten kunt u een energielabel terugvinden. Dit is voor u ontzettend handig, want zo kunt u meteen zien of een apparaat energiezuinig is of juist niet.

Er zijn diverse energielabels. Het hoogste energielabel dat een product kan hebben is A++. Hierna volgen A+ en A. Vervolgens zijn er nog energielabel B, C, D, E, F en als laatste G.

U zult merken dat in sommige gevallen een product met een energielabel A iets duurder is dan een product met bijvoorbeeld een energielabel C. Ondanks dat u misschien nu iets meer voor het product moet betalen zult u op de lange termijn wel besparen op energie. Nou zal dit met een enkel product niet zo’n vaart lopen, maar u snapt het principe.

Ons advies is om toch voor die paar tientjes meer een apparaat te kopen met een energielabel A of hoger. Alhoewel het nu misschien nog niet echt nodig lijkt zult u echt zien dat u er energie mee bespaart. U moet het op de lange termijn bekijken en op de lange termijn is het echt een geldbesparend iets. Een duurzaam apparaat zal zich na verloop van tijd dubbel en dwars terugbetalen.

Previous post:

Next post: