Energiecontract

U kunt op diverse manieren een energiecontract afsluiten bij een energieleverancier. Ook de manier waarop u een energiecontract afsluit kan invloed hebben op de toekomst; denk dus goed na over de manier waarop u de overeenkomst aangaat, want een contract is nou eenmaal bindend.

Variabele energietarieven

Als u kiest voor een energiecontract met een variabel energietarief kunt u profiteren van eventuele prijsdalingen van de energietarieven. De keerzijde hiervan is dat wanneer de energieprijzen gaan stijgen u dus meer zult gaan betalen. Het is een beetje een gok dus die u neemt met een variabel energietarief.

Kies u voor een variabel energietarief, zorg er dan voor dat u niet voor een vaste periode aan uw energiecontract vastzit. Als dan namelijk de energieprijzen stijgen zit u met de hoge energiekosten terwijl u ook nog eens geen kant op kan in verband met het vaste contract.

Kiest u wel voor een vast contract, zorg dan ook dat uw energietarief voor die periode vaststaat. Zo heeft u in elk geval zekerheid tijdens uw contractperiode.

Alleen vast tarief voor stroom

Wat ook voorkomt zijn de energiecontracten waarbij een vast tarief is opgenomen voor stroom, maar niet voor gas. Stijgingen van gasprijzen zorgen dus voor een stijging in uw energiekosten. U kunt dan beter beiden vastzetten, in elk geval om voor meer zekerheid te zorgen.

Bekijk altijd goed wat er in uw contract staat vermeld. Energieleveranciers kunnen altijd extra voorwaarden opnemen in een contract, dus het is belangrijk dat u precies weet waar u recht op heeft.

Previous post:

Next post: