Daling energietarieven in 2013

Uitstekend nieuws voor consumenten, want in 2013 gaan de energietarieven fors omlaag. Dit alles heeft vanzelfsprekend te maken met de olieprijzen die ook flink zijn gezakt. Een prettig vooruitzicht voor het nieuwe jaar, want hiermee kunt u flink wat geld besparen. Uit berekeningen blijkt dat dit voor een middelmatig gezin maar liefst 8 tientjes per jaar.

Het hoeft natuurlijk niet bij dit voordeel te blijven, want tenzij u al bij een goedkope energieleverancier zit is het absoluut de moeite waard of ook uw energietarieven in het algemeen omlaag kunnen. U kunt bij ons energietarieven vergelijken en de grote verschillen aanschouwen.

De daling van de olieprijzen, en dus de energietarieven, is niet het enige goede nieuws voor 2013. Er is namelijk besloten dat energieleveranciers alleen nog maar met de energietarieven mogen stijgen als er ook daadwerkelijk een stijging in de olieprijzen plaatsvindt. Als dit niet gebeurt mogen energieleveranciers niet zomaar hun tarieven verhogen.

In het verleden, eigenlijk nog tot voor kort, hadden sommige energieleveranciers er een handje van om zonder aanwijsbare reden de energietarieven te verhogen. Dit was dan zogezegd om andere hoge kosten die de energieleverancier moest maken te dekken. Deze kosten hadden echter niks met de olieprijzen te maken. Vanaf nu mag dat dus niet meer en zullen energietarieven enkel stijgen bij verhoogde olieprijzen.

Previous post:

Next post: