Besparen op energie

Als u wilt besparen op energie moet u natuurlijk wel weten welke apparaten in uw huishouden de meeste energie verbruiken. Veel mensen hebben hier zelf wel een idee over, maar echt precies is het moeilijk te zeggen. Daarom zijn er nu een aantal energieleveranciers, waaronder Nuon, die u helpen met het inzicht krijgen in uw eigen energieverbruik.

Om even bij Nuon te blijven hebben zij dus nu een speciaal apparaatje om het energieverbruik te meten zodat u zelf kunt zien waar de verbeterpunten liggen en waar u dus geld kunt besparen op uw energie. Nuon noemt dit apparaatje de E-manager. Doordat dit apparaatje zeer eenvoudig is aan te sluiten op zowel uw internet als op uw elektriciteitsmeter kunt u altijd op de hoogte blijven van het energieverbruik in uw huis. Op die manier krijgt u dus een goed beeld van wat u verbruikt en wanneer.

Een beetje hulp door middel van zo’n handig apparaatje is wel belangrijk, want u kunt wel de intentie hebben om te besparen, maar door dit apparaatje waar u moet zijn om te besparen. U kunt niet alleen via internet zien wat uw energieverbruik is, maar ook via uw smartphone door de handige app. Door te gaan besparen kunt u later beter beslissen wat u nodig hebt en dus op een betere manier energietarieven vergelijken.

Previous post:

Next post: